Algemene gynaecologie

Je kan bij mij terecht voor het bespreken en behandelen van gynaecologische problemen van allerlei aard: van routinecontrole, anticonceptie, bloedingsstoornissen, infecties, libidoproblemen, onderbuikpijn tot menopauze. Meer uitgebreide onderzoeken en operaties gebeuren in het ASZ.

Verloskunde, echo en 3D echografie

Ik zorg voor de opvolging van zwangerschappen volgens de richtlijnen van de vereniging voor gynaecologen in samenwerking met het UZ Gent en het UZ Brussel.

Alternerende consultaties met huisarts of vroedvrouw zijn mogelijk. Ik beschik op elke locatie over moderne en hoogstaande echografie-apparatuur die een optimale visualisatie toelaat.

Ook 3D echografie is beschikbaar.

De bevallingen vinden plaats in het ASZ in Aalst waar we ook over geavanceerde apparatuur beschikken voor de monitoring van moeder en baby.

Er zijn in het verloskwartier 2 relaxatie-bevallingsbaden aanwezig. Een anesthesist is continu beschikbaar voor epidurale anesthesie en voor verdoving bij het uitvoeren van een dringende keizersnede.

Fertiliteit

Indien het niet lukt om spontaan zwanger te worden, kan fertiliteitsonderzoek worden gestart.

Voor de hormonale behandeling en intra-uteriene inseminaties kan je bij mij terecht. Er wordt een continue follow-up in het weekend en tijdens vakanties gewaarborgd.

Voor in vitro-fertilisatie werk ik samen met UZ Gent en UZ Jette. Je moet dan enkel voor het intake-gesprek, de eicel pick-up en de embryotransfer de verplaatsing maken naar het ziekenhuis van je keuze.

Urogynaecologie

De behandeling van spontaan urineverlies of verzakking van de baarmoeder, blaas en darm gebeurt met klassieke chirurgische technieken of met moderne technieken die gebruikmaken van netjes.

Laparoscopie en robotchirurgie

Laparoscopie of kijkoperatie wordt gebruikt voor sterilisaties, wegnemen van vergroeiingen, cysten van de eierstokken en het wegnemen van de baarmoeder.

Al deze ingrepen gebeuren in het ASZ. Het ziekenhuis beschikt ook over een robot voor chirurgie.

Bezoek de website van het ASZ

Borstkliniek

Voor de eerste onderzoeken en bespreking van de resultaten kan je bij mij terecht. Dokter Verhulst en dokter Deblaere zijn werkzaam in onze borstkliniek en zorgen voor de verdere behandeling.

Bezoek de website van het ASZ